Rouge Dior, zo is het allemaal begonnen

De make-up van Dior is ontstaan achter de schermen van de couturedefilés. Al van in het begin is Christian Dior zich bewust van het belang van de oogschaduw, de poeders en de lippenstiften. De jonge couturier is dol op kleur en ziet in de make-up een nieuwe manier om de vrouwen nog mooier te maken. In de jaren 50 lanceert hij de saga van Rouge Dior met een toon-op-toon van kleurnuances gaande van diep rood tot fel oranje, volledig tegen de heersende trend in. Zijn uitleg toen luidde als volgt: "er bestaan acht kleuren die speciaal Christian Dior uitgekozen werden om aan te sluiten bij elke huidskleur, elke kleur, elke stof, elk uur, ...." Rouge Dior is een groot succes en krijgt een plaatsje in alle handtassen. Het is een echt mode accessoire dat toen al een aankondiging inhield van de nauwe banden die vandaag nog altijd de mode en de make-up van het huis verenigen.

"Kleur dringt vernieuwing op. Een vleugje kleur volstaat om uw uiterlijk te veranderen." Christian Dior

Dior, inspiratie uit de mode

De make-up van Dior ontleent zijn durf aan die van Christian Dior zelf en zijn creativiteit aan de modecollecties van het huis. Vandaah nog steeds vernieuwt Dior zich elk seizoen met de creatie van looks die ontworpen worden om de couturecollecties te sublimeren. Als een eerbetoon aan de couturier die helemaal in de ban was van kleur, verheerlijkt de make-up van Dior unieke kleuren met steeds intensere pigmenten. De kleurspecialiseten van Dior volgen de trends op de voet en aarzelen niet om zich te laten inspireren door andere domeinen binnen de artistieke creatie. De make-up van Dior, die voortdurend opnieuw uitgevonden wordt, verheerlijkt een vrolijke schoonheid en moedigt aan om te durven.

Backstage-expertise

De make-up van Dior is gebaseerd op de handelingen van de make-up artists achter de schermen van de defilés. Het huis maakt zich dit unieke vakmanschap eigen en vernieuwt voortdurend om intelligente producten te creëren, geïnspireerd op de expertise van deze professionals. Dio vindt ook unieke texturen uit om de intensiteit van de pigmenten die ontwikkeld worden door de kleurspecialisten te optimaliseren en de natuurlijke schoonheid van de vrouwen te sublimeren, zowel op de podia als op straat.

Het "do-goof" effect volgens Dior

Bij Dior is schoonheid onlosmakelijk verbonden met welzijn. De ervaren formuleontwikkelaars integreren echte verzorgende actieve bestanddelen in de make-uptexturen om zo polyvalente producten te creëren die een onmiddellijke en tegelijk duurzame schoonheid verheerlijken. Omdat een mooie vrouw een gelukkige vrouw is, heeft Dior van deze dubbele expertise de onnavolgbare signatuur van zijn make-up gemaakt.

"Mijn droom? Vrouwen niet alleen mooier maar ook gelukkiger maken." Christian Dior"

De make-up van Dior sublimeert sinds het onstaan ervan de schoonheid van de vrouwen met dezelfde creativiteit als de modecollecties van het huis. Innoverende texturen, geïnspireerd op de expertise van de make-up artists van Dior, verheerlijken de rijkdom van een kleurenpalet dat elk seizoen opnieuw uitgevonden wordt.

PER MAIL DELEN

Sluiten

U

GEADRESSEERDE