Oogschaduw, waarvan Dior een heel uitgebreid gamma kleuren heeft, kan uw blik benadrukken en heel wat effecten creëren op basis van uw behoeften. Daarom is het belangrijk de kleur niet alleen te kiezen in functie van de vorm van uw ogen maar ook van hun kleur.

De kleur kiezen in functie van de vorm van uw ogen

Voor alle vormen van ogen

Om de tekenen van vermoeidheid te doen verdwijnen, om uw blik open te trekken en meer uitstraling te geven gebruikt u een heldere kleur ter hoogte van de binnenste ooghoek en ook net onder de wenkbrauwboog, in het midden, om de kromming van uw wenkbrauwen te benadrukken.

Voor ronde en bolle ogen

Speel met schaduw en licht om uw blik te definiëren: net zoals bij kleding slanken zwart en donkere kleuren af. Ze helpen het volume te verminderen en te structureren terwijl de heldere tinten net vergroten. Breng dus een matige tot donkere kleur aan op uw hele ooglid.

Voor kleine ogen

Gebruik een donkere kleur om uw blik open te trekken en groter te maken. Met behulp van een borsteltje werkt u de oogschaduw uit in de vorm van een V vanaf het midden van het oog, van de wimperrand naar buiten toe: bedek niet het volledige ooglid, want dat zou uw blik verzwaren. Breng ten slotte een lichtere kleur aan ter hoogte van de binnenste ooghoek.

Voor hangende ogen

Geef uw blik weer meer definitie met behulp van een eyeliner: breng een fijn lijntje aan tegen de wimperrand om de natuurlijke vormvan uw ogen te benadrukken. Werk de eyeliner uit van binnen naar buiten toe zonder tot aan de binnenste ooghoek te gaan.

Voor ogen die dicht bij elkaar staan

Licht uw blik op met een oogschaduw in een lichte kleur, aangebracht in de binnenste ooghoek en gecombineerd met donkerdere nuance in de buitenste hoek. Aarzel niet om de materie uit te werken naar buiten toe.

Voor ver uit elkaar staande ogen

Gerbuik matige tot donkere kleuren op het volledige mobiele ooglid. Om de indruk te wekken dat de ogen dichter bij elkaar staan, brengt u een matige oogschaduw ""verticaal"" aan van de basis van de wenkbrauw tot in de binnenste ooghoek.

Voor holle ogen

Vermijd donkere kleuren die de diepte van uw ogen kunnen benadrukken. Geef de voorkeur aan een heldere tot matige kleur en gebruik witte khol om uw blik open te trekken.

Een kleur kiezen in functie van de kleur van uw ogen

Bij Dior worden bij elke nieuwe collectie nieuwe kleuren gecreëerd: deze kleuren, geïnspireerd op de defilés, helpen u om uw absolute favoriete oogschaduw te kiezen op basis van uw verlangens van het moment of van de trends die u leuk vindt.

Voor een zacht resultaat

Kies kleuren die aansluiten bij de kleur van uw ogen.

Deze toon-op-toon helpt u om een heel subtiel en zacht resultaat te bekomen. Speel met de verschillende kleurintensiteiten om het kleurverloop te creëren dat u bevalt.

Om contrast te creëren

Om de kleur van uw ogen beter te doen uitkomen kiest u contrasterende kleuren

Blauwe ogen worden benadrukt door oranje, blauwe, abrikooskleurige, gouden nuances en warme kleuren.

Groene ogen worden benadrukt door purperen, paarse en roze nuances

Kastanjebruine en zwarte ogen worden gesublimeerd door blauwe, groene, grijze, zilverachtige nuances en door koude tinten

PER MAIL DELEN

Sluiten

U

GEADRESSEERDE